HírekKék-hírek

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Tizennégy alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt két nap, ebből öt esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében négy tűznél és öt műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozásra.

Szombat reggel, Kaposváron, a Vásártéri úton egy fa ága szakadt az útra, akadályozva a közúti- és gyalogosforgalmat. A kaposvári hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a veszélyt jelentő ágat.

A 68-as úton több fa ága is leszakadt szombat este, Kéthely térségében. A marcali hivatásos és a kéthelyi önkéntes tűzoltók feldarabolták az ágakat és megszüntették a forgalmi akadályt.

Szombat éjszaka, egy balatonboglári nyaralóban gyulladt ki a televízió. A tüzet a vendégek oltották el. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a helyiségeket és átszellőztették a házat.

Vasárnap hajnalban a sütőben hagyott étel füstölt egy Hunyadi utcai társasház egyik lakásában, Nagyatádon. A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos elzárta a közműveket, a lakók pedig elhagyták az épületet. A város hivatásos tűzoltói légzésvédelem mellett behatoltak a füsttel telítődött lakásba és visszahűtötték az elszenesedett ételt, majd átszellőztették a lakásokat.

Tizenöt méter magas fa dőlt a közútra Berzencén, amely forgalmi akadályt okozott vasárnap délelőtt. A csurgói önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Az esti órákban felhalmozott háztartási hulladék égett Enyingen, egy családi ház udvarában. A mintegy 25 köbméteres égő szeméthalmot a siófoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette.

Fotó: Kaposvár HTP