EgyébHírekKiemelt hírekMost szólj hozzá

Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tájékoztatója.

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói között jelenleg nincs COVID19 vírussal fertőzött.

Egy tanuló – nem a városunkban lakó – pozitív tesztet mutató személlyel volt egy társaságban a hétvégén. A gyermek csütörtökön orvoshoz került, nem a COVID-fertőzésre jellemző tünetekkel. Az egészségügyi hatóság elrendelte a járványhelyzetnek megfelelő protokoll érvényesítését. Ez alapján a tanulóval az orvosi megjelenés előtt 2 nappal (kedden, szerdán), zárt térben, 15 percnél több időt töltött személyeket karanténba kell helyezni, így az 5.a osztályt teljes egészében, az 5.b és 5c osztály angolos csoportjának egy részét, valamint az érintett „rövid” tanulószobás gyerekek (62 fő) kerülnek karanténba a számukra tanórát tartó pedagógusokkal (13 fő) együtt. A karantén előírásainak megfelelően a hazaküldött személyek nem hagyhatják el a lakhelyüket, viszont a velük egy háztartásban élő személyekre ez a korlátozás nem vonatkozik, tehát a szülők mehetnek dolgozni, a testvérei járhatnak iskolába/óvodába.

Az érintett tanulót a hatóságok letesztelik, és ígéretük szerint – negatív teszt esetében – a karantént feloldják a hét elején.

A tájékoztatás végén a fentieket összegezve:

  • Nincs COVID19-vírussal fertőzött tanuló az iskolában.
  • Csak a karanténba küldött tanulókra (szülőkre és testvérekre nem) és tanárokra vonatkozik az otthonmaradási kötelezettség. Őket a hatóság hivatalos úton meg fogja keresni.
  • Az 5.a osztálynak online oktatást tartanak a pedagógusok a karantén ideje alatt.
  • A többi osztálynak hagyományos módon folyik a továbbiakban is az oktatás.
  • A KRÉTÁN keresztül tájékoztatják a szülőket a további változásokról.

Üdvözlettel:            Patkó Imre mb.ig.