HírekKözélet

Terménybetakarító hálaadó szentmisét tartottak az Orbán kápolnában

2020. szeptember 27-én, vasárnap 11 órakor a Szent Orbán kápolnában tartották a régi hagyományokra visszatekintő Szent Mihály naphoz kötődő terménybetakarító hálaadó szentmisét a koronavírus-járvány előírásinak betartásával. Szerencsére az időjárás kedvező volt ahhoz, hogyszabadtérben szervezzék meg, hiszen a kápolna kis befogadóképességű, így a korlátozó intézkedések betartásátnehezen lehetett volna belső térben kivitelezni.

A hegyi kápolna bejárata elé egy sátrat emeltek a Római Katolikus Egyházközség aktívabb tagjai, melyet ízlésesen feldíszítettek az idei évben megtermelt zöldségekkel, gyümölcsökkel és virágokkal. Az szentmise keretében Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános megáldotta a zöldség- és gyümölcskosarakat,valamint hálát adott a hívekkel együtt Istennek az idei termésért, de imádkoztak egyúttal a betakarítást végző hegyi-, és szőlős-gazdákért is.

Az istentiszteletet követően,a kápolna mellett a Marcali Szépasszonyok és Fiúk Hagyományőrző Egyesület női tagjai különféle házi készítésű süteményekkel kínálták a hazafelé igyekvő jelenlévőket.

Írta és fotók: Kiss Kálmán