HírekSport

Kirobbanó formában a Marcali Úszó- és Szabadidő SE úszói

2020. október 24.-én Kaposváron ugrottak vízbe úszóink, hogy a Dél- Dunántúli Meghívásos Felmérőverseny 2. fordulóján mérettessék meg magukat.

A Marcali Úszó- és Szabadidő Sportegyesület 10 versenyzővel vágott neki a viadalnak, ahol számos egyéni csúcs és remek teljesítmény született. A próbatételen az eredmények a felkészülési időszaknak megfelelően alakultak. Úszóink 41-szer álltak rajtkőre, és 16 dobogós helyet sikerült megszerezniük.

Az egyik legjobb teljesítményt Szegedi Simon Zolna (2013) nyújtotta, aki minden indult számában elsőként csapott célba, így 4 aranyéremmel a nyakában állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokán.

Detrich Luca (2008) ismét hozta a versenyformáját, hiszen a nála egy évvel nagyobbak között is 200 méter mellúszásban győzni tudott, 400 méter vegyes úszásban pedig az előkelő második helyet zsebelte be magának. Felkészültségét mi sem bizonyítja jobban, hogy egyéni csúcsait versenyről- versenyre javítja meg.

Kitűnő formáját hozta, és megint remekelt Detrich Viktor (2012) aki 100 méter gyors,- és hátúszásban aranyérmet, 50 méter pillangóúszásban pedig ezüstérmet szerzett. Varga Izabella (2012) pedig 50 méter mell,- és 100 méter hátúszásban is magabiztosan gyűjtötte be az első helyet.

Meggyőző teljesítménnyel Barna Balázs (2008) a 400 méter gyors,- és az 1500 méter gyorsúszás csatájában 3. helyezést ért el. Hajdu Alexandra (2012) 100 méter gyorsúszásban 2. helyezést, míg 50 méter pillangóúszásban a 3. helyet szerezte meg.

Értékes helyezéseket, és ranglistás helyeket szerzett meg Hotter Petra (2007), aki több úszott számában is új egyéni rekordot tudott felállítani.

Szabó Georgina (2006) 100 méter hát,- és 1500 méter gyorsúszásban is az előkelő 4. helyet tudta megszerezni. Németh Alíz (2011), és Berceli Oxána Katalin (2011) elismerésre méltó eredményekkel járult hozzá a csapat kimagasló teljesítményéhez.

A felkészülési időszak tovább folytatódik, hiszen az őszi szünetben edzőtáborozik a csapat.

Maximális erőbedobással készülünk a november végén megrendezésre kerülő Delfin, Cápa, Gyermek, Regionális Bajnokságra (Dél-Dunántúl), ahova éremesélyesként szeretnénk érkezni.

Sportolóinknak gratulálunk a kimagasló teljesítményeikért!

Köszönjük Marcali Városának a versenyekre való felkészülésben nyújtott támogatását!

Edzők: Perlakyné Szlavitsek Gizella, Törös Károly

(Marcali Úszó- és Szabadidő SE)