HírekKiemelt hírekKözélet

A koronavírus járvány miatt életbe léptetett megváltozott betegellátásról a Kaposi Mór Oktató Kórház Szaplonczay Manó Kórházegységében

Tájékoztató

Az új típusú koronavírus járvány második hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának emelkedésére tekintettel, a betegek folyamatos ellátásának biztosítása érdekében, az Emberi Erőforrások Minisztere 3/2020. (XI. 06.) sz. egyedi utasítása szerint a betegellátás a következők szerint történik a Kaposi Mór Oktató Kórházban:

  • november 9-től valamennyi (kivéve miniszteri mentesítés hatálya alatt álló) közfinanszírozott aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény köteles kórházi ellátást igénylő középsúlyos és súlyos COVID-19 fertőzött, valamint gyanús betegeket ellátni. 2020. november 9-től a Kaposi Mór Oktató Kórház ellátja azelőbbi, területi ellátási kötelezettségébe tartozó betegeket, valamint az Országos Mentőszolgálat által ideszállított betegeket.
  • november 10-től további intézkedésig az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3. § i) pontja szerinti sürgős szükségben azonnali ellátást nem igénylő beavatkozásokat el kell halasztani. Továbbra is kötelező elvégezni a sürgős szükség körébe tartozó ellátásokat, az onkológiai ellátások teljes körét, a kardiológiai ellátásokat, valamint az asszisztált reprodukciós ellátásokat. A Kaposi Mór Oktató Kórház továbbra is folyamatosan végzi ezen ellátásokat.
  • A Kaposi Mór Oktató Kórházban az onkológiai szűrővizsgálatok teljes köre továbbra is folyamatosan biztosított.
  • A COVID-19 szoros kontakt, gyanús vagy fertőzött, dialízis-kezelésre szoruló Somogy megyei betegek ellátása továbbra is a kaposvári Dialízis Központban történik.

A Kaposi Mór Oktató Kórház 2020. november 10-től visszaállítja telefonos szakorvosi konzultációs szolgáltatását. Szakembereink munkanapokon 07.30-15.30 óra között fogadják hívását a 82/501-300 /1611, 1612-es számú melléken. A konzultáció célja az adott eset akut vagy halasztható ellátásának megítélése és szakmai tanácsadás betegeink részére.

Amennyiben kérdése van az adott ellátás halasztható jellegével kapcsolatban, kérjük, érdeklődjön a konzultációs vonalon.

A Kórház Marcali Egységében a már korábban bevezetett beléptetési rend továbbra is érvényes. Eszerint:

  • Kizárólagos belépési pont és betegfelvétel: a Diagnosztikai épület főbejárata felől 07.30-15.00 óra között, 15.00 órától a Sürgősségi – Mentő bejáraton keresztül
  • A betegfelvételnél kötelező a pre-triázs (hőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés, kérdőív kitöltése)
  • A kórház teljes területén kötelező a szabályos maszkhasználat és a szociális távolságtartás
  • Kísérő kizárólag gyermekekkel és mozgásukban korlátozott személyekkel engedélyezett
  • Gépjárművel történő behajtás kizárólag a mozgásukban korlátozott betegek részére lehetséges.

Amennyiben további kérdése van a kórházegységben történő ellátással kapcsolatban, érdeklődjön munkanapokon 07.30-15.30 között a 82/801-860-as telefonszámon.

Kaposvár, 2020. november 9.

                                              Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház