HírekKözélet

Ingyen internetet kapnak a digitális oktatásban részt vevők

A mai napon aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban részt vevők. A Magyar Közlönyben is megjelent határozat szerint az ingyenesség a diákokra és a tanárokra is vonatkozik.

Orbán Viktor szombaton a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről. A kormányrendelet szerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Az ingyenes szolgáltatás a jogosultat a rendelet hatálybalépését megelőző napon fennálló szerződési feltételek szerint vagy új előfizetői szerződés megkötése esetén illeti meg. A jogosultnak – lehetőség szerint elektronikus úton – kell az ingyenes szolgáltatás igénybevételére vonatkozó igényét jeleznie a szolgáltatónak – olvasható a Közlönyben.

“Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet. Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a fiatalokat arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.