HírekKiemelt hírekKözélet

Megvannak az eredmények! Letesztelték a szociális és oktatási intézmények dolgozóit! – VIDEÓ

A hét elején elvégzett covid vizsgálatok eredménye alapján a Táncsics utcai óvodát az illetékes hatóság 2020. december 03. napjáig bezárta, mivel két fertőzött dolgozót találtak. Újabb fertőzötteket találtak a Posta közi óvodában,ők nem dolgoznak 2020. december 04. napjáig, de az óvoda nyitva van és összesen kilenc gyermek esetében rendelték el a házi karantént.

A Noszlopy Gáspár Általános Iskoláról, az iskola igazgatója közzé tette a tájékoztatót, mely szerint erre a hétre szünetet rendelt el. A város többi oktatási intézményében mindenki tesztje negatív lett.

Mai nap során több mint száz, a központi programban nem vizsgált személynél végeztettünk vizsgálatokat. Az Idősek Otthona valamennyi lakója negatív, és mivel hétfőn a dolgozók is mentesek voltak a covid vírustól, így az intézmény zavartalan működése az ellátottak ápolása továbbra is biztosított.

Szintén megtörtént a vizsgálat a bölcsődében, ahol mindenki tesztje negatív lett.

A szociális területen dolgozó munkatársaink közül egy fő tesztje lett pozitív, de Ő nem Marcaliban lakik, és feladatait a környező községekben látja el. A Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ igazgatója az érintett települések polgármestereivel felvette a kapcsolatot.

A Központi Konyha valamennyi dolgozója egészséges, így továbbra is biztosított az óvodás és iskolás gyermekek étkezése.

A hivatal dolgozói közül egy kolléga eredménye pozitív, ő otthon van egészségi állapota jó. 

Marcali, 2020. november 25.

Tisztelettel: Dr. Sütő László  Polgármester