HírekSzines

Jön a havazás és az ónos eső

Mediterrán ciklon közelíti meg a Kárpát-medencét. Szerdán a nap nagy részében még nem lesz csapadék, estétől viszont vegyes halmazállapot, sőt ónos eső is várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. A Dunántúlon több és vastagabb lesz a felhőzet, kelet, északkelet felé haladva ugyanakkor egyre kevesebb felhőre, több napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék délutánig nem valószínű, késő délutántól, estétől azonban a délnyugati, nyugati tájakon már előfordulhat helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék: a nyugati határvidéken havazás, havas eső, másutt inkább ónos eső, fagyott eső. A keleties szél néhol megélénkül.

Szerdán délutántól, estétől délnyugaton (Somogy, Zala, Alpokalja) gyenge hószállingózás kezdődhet, de késő estig, éjfélig még érdemi mennyiség nem valószínű. Ugyanakkor késő estétől a csapadék formája Somogyban, Zalában, majd később általában az Alpokalján is egyre több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált. Az említett tájakon csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat. (A nyugati határnál tarthat ki legtovább a csapadék havazás formában.)