HírekKék-hírek

Súlyos sérüléssel járó baleset Büssü közelében

Büssü külterületén, 2020. december 30-án 16 óra 40 perckor személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A gépkocsi sofőrje két utasával Kazsok irányából Büssü felé közlekedett, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, majd lesodródott az útról és egy patakmeder falának ütközött. A helyszínen mindhárom férfi tagadta, hogy ő vezette a gépkocsit, melyen rendszámtábla sem volt.

A baleset kapcsán felmerült az ittas vezetés gyanúja, ezért az egyenruhások járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja, valamint egyedi azonosítójellel való visszaélés meghamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!