HírekKözélet

Somogyban is megkezdődött a nagyobb idősotthonokban az oltás

– Somogy megyében is megkezdődött a 150 főnél nagyobb idősotthonokban az oltás. A kaposvári Pannon Mentő Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett intézményben a bentlakók és a dolgozók is terv szerint kapták meg a vakcinákat – számolt be róla a megye kormánymegbízottja, Neszményi Zsolt.

A Koronavírus Sajtóközpont közleménye szerint a védőoltások beadása hétvégén sem szünetel a 150-nél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban. Ez országszerte 61 intézményt érint, amelyekben 7089 ember – 5215 bentlakó és 1874 dolgozó – jelentkezett oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül végzik el a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint – ismertették.

Az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú idősotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak életkoruknál és egészségi állapotuknál fogva egyaránt a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak – olvasható a közleményben.