HírekKék-hírek

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Öt tűzesethez és hat műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén. Öt alkalommal pedig téves jelzésre indultak útnak az egységek. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél és épülettüzek oltásában is egyaránt szükség volt a tűzoltók beavatkozására.

Pénteken, egy mernyei családi ház kazánhelyiségében elhelyezett forró hamu gyújtotta be a környezetét. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt tapasztalható, az egységek hőkamerával átvizsgálták az érintett épületrészt, meggyőződve róla, hogy a lángok nem terjedtek át a ház többi helyiségére.

Salakot és hamut csak teljesen lehűtött állapotban, erre a célra szolgáló fém – semmiképp se műanyag – edénybe, a kijelölt salaktárolóba vagy a kijelölt egyéb helyre szabad kiönteni! Forró hamut tilos üríteni épületben vagy annak közvetlen közelében, illetve ott, ahol az tüzet okozhat.

Kigyulladt a lerakódott korom egy viszi családi ház kéményében. A siófoki hivatásos, a balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók eltávolították az éghető anyagot a tüzelő-fűtő berendezésből, majd kitisztították a kéményt. Az eset kapcsán nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szombaton berendezési tárgyak égtek Öreglakon, egy harminc négyzetméteres pincében. A lángokat a lakók megfékezték, majd a marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították a még izzó, parázsló részeket.

Összeütközött két gépkocsi szombat kora délután Somogytúr és Látrány között, Somogytúr közelében. Az egyik autó az ütközés erejétől egy elektromos doboznak csapódott. A balesethez a balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Az egyik sofőrt a mentősök kórházba szállították, könnyű sérülésekkel.

Lesodródott az úttestről és a vízelvezető árokba csapódott egy személyautó szombat délután Kaposvár és Juta között. Az autó két utasa önerejéből ki tudott szállni, nem sérültek meg. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombat este Tabon, a Munkás utcában. Az ütközés erejétől a villanyoszlop kitört, azt csak a vezetékek tartották. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben.

Fotó: Balatonboglár ÖTP, Marcali HTP, Tab ÖTP