HírekKultúraSzines

Valentin-napi Kultúrablak

Valentin nap alkalmából – romantikus enteriőr megjelenítésével – a Marcali Művelődési Központ szabadtéri kiállítással kedveskedik a szerelmeseknek a Kulturális Korzó fedett teraszán.

A paravánon összegyűjtöttük Szent Bálint, illetve Valentin napjához kötődő ismert, és kevésbé ismert információkat. Megtudhatják, ki volt Valentin, honnan ered a napjának ünneplése és a Valentin napi üzenetek kialakulása. A szerelem isteneiről, a fagyöngy regéjéről és a Bálint napi szokásokról, néphagyományokról is olvashatnak. Bepillantást adunk a történelem híres, vagy hírhedt szerelmespárjainak sorába, válogattunk a legendás irodalmi szerelmek között is, de nem maradtak ki a magyar írók, költők és múzsáik sem.

A szabadtéri mini művelődési központban egy romantikus „kerthelyiséget” is kialakítottunk – természetes anyagok felhasználásával -, melyből nem hiányzik a fagyöngy sem.
A „szerelmesek ablaka” mögött pedig bátran lehet fotózkodni.

A Valentin napi „Kultúrablak” február 14-ig várja a párokat. A díszletek szabadon használhatóak fényképezkedésre, szelfizésre. Az asztalra kitett szívecskékből pedig bárki választhat egyet emlékül, vagy ajándékként.