Hétvégi tűzoltói beavatkozások

A hétvégén főként tűzesetek adtak munkát a tűzoltóknak Somogy megyében. Több kéményben is beizzott a lerakódott korom, Kaposváron pedig egy melléképület lángolt teljes terjedelmében. Az elmúlt három napban összesen huszonkétszer riasztották a tűzoltókat.

Pénteken Szabáson, egy családi ház kéményében kapott lángra a lerakódott korom és kátrány, majd a tűz átterjedt a tetőszerkezetre is A nagyatádi hivatásos tűzoltók eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből, majd megbontották a födémet és eloltották a még izzó, parázsló részeket.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Marcaliban, a Hegyalja utcában péntek este. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt minden lakó elhagyta az épületet. Az egységek két vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant.

Szombaton kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres melléképület Kaposváron, a Pipacs utcában. A tűz oltását két szabadnapos tűzoltó a helyszínre riasztott kaposvári hivatásos egységek kiérkezése előtt már megkezdte. A tűzoltók végül három vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték az épületet.

A nagyatádi hivatásos tűzoltók szombaton szintén kéménytűzhöz vonultak Szabásra. Az egység kitisztította az égéstermék-elvezetőt és kéményseprőt hívott a helyszínre. A ház lakói a kéménytűz után a fűtést nem tudták más módon megoldani, így ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Vasárnap reggel szarvassal ütközött, majd az árokba hajtott egy autó Boronka és Csömend között. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

A födém és a szellőzőben lerakódott zsír gyulladt meg vasárnap délután egy siófoki étteremben, a Mártírok útján. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a lángokat, a tetőteret átszellőztették, az épületből pedig kivittek tizenegy gázpalackot, amelyeket nem ért hő.

Vasárnap kéménytűz volt Barcs és Babócsa településein is. A barcsi hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen rövid időn belül eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

Fotó: Marcali HTP, Kaposvár HTP