Lakóhelyükön jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igényelhetnek

Tisztelt Lakosság! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy lakóhelyükön jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igényelhetnek a saját otthonukban élő;

  • 65 éven felüli időskorúak,
  • pszichiátriai betegek,
  • fogyatékkal élő személyek, akik képesek a segélyhívó készülék megfelelő használatára.

A szolgáltatás lényege, hogy felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából (lakásban, vagy annak 200 méteres körzetében történő elesés, baleset, rosszullét) az érintett lakásán elhelyezett speciális riasztó készülék használatával az ügyeletes gondozó (helyben lakó szakember) 30 percen belül megjelenik a helyszínen, és segít elhárítani a kialakult veszélyhelyzetet. Szükség szerint segítséget hív (értesíti az orvost, központi ügyeletet, mentőt, rendőrséget, vagy hozzátartozókat).

A rendszer működését egy lakáson felszerelt speciális készülék teszi lehetővé, amelyhez egy testen viselhető mobil nyomógomb van hozzárendelve. Vészhelyzet esetén, nincs más teendő, mint ennek a „pánik gombnak” a megnyomása. Ezt követően az ügyeletes Központban érzékelik a riasztást, és haladéktalanul indítják az ügyeletes gondozót, aki a helyszínen tájékozódik a kialakult helyzetről, és attól függően azonnali beavatkozást kezdeményez.

A szolgáltatásért 2018.04.01-től fizetendő intézményi térítési díj: 30 Ft/ellátási nap, amelyből indokolt esetben normatív kedvezményt biztosítunk.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken elérhető: Marcali, Kéthely, Balatonújlak, Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Nikla, Csömend.

Amennyiben felkeltette érdeklődését jelen tájékoztatónk, vagy tud környezetében olyanokról, akiknek szüksége lenne erre a szolgáltatásra, kérjük, tájékoztassa az érintettet, vagy jelezze felénk az elérhetőségeink valamelyikén, hogy személyesen is tájékoztathassuk.

Tegyen Ön is egy lépést a lakókörnyezetében élők biztonságos önálló életvitelért!

Guzsvinecz Roland szakmai vezető

Tel: 06/30 349-62-13, 85/310-055

e-mail: jelzorendszer@szocialiskozpont.hu