Központi szigorítások! Marcaliban is sok a fertőzött! – VIDEÓ

Komoly szigorításokat jelentett be a kormány és a miniszterelnök. A központi intézkedések mellett Marcaliban továbbra is nyitva tart a bölcsőde, de a gyermekek és az idősek közétkeztetése is megoldott lesz, tájékoztatta nézőinket Dr. Sütő László.

A Kormány által bejelentett intézkedésekről a részletszabályok továbbra sem jelentek meg a Magyar Közlönyben, ezért a jelenlegi ismereteink alapján 2021. március 8-tól az intézményi ellátásokat az alábbiak szerint biztosítja az Önkormányzat:

Bölcsőde: a bölcsőde a Katona József és a Mikszáth Kálmán utcában is fogadja a gyermekeket. Kérem a szülőket, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően, csak azok vigyék gyermekeiket bölcsődébe, akik munkavégzésük miatt nem tudják megoldani gyermekeik elhelyezését.

Óvoda: az Emberi Erőforrások Miniszterének 17/2021 (III.5.) határozata az óvodákban 2021. március 8.-tól 2021. április 6.-ig (az első nevelési nap, amikor az óvodák fogadják a gyermekeket 2021. április 7.) rendkívüli szünetet rendelt el. A határozat alapján gyermekfelügyeletet az intézmények nem szervezhetnek.

Gyermekétkeztetés: az otthonukban tartózkodó óvodás, általános és középiskolás gyermekeknek a Központi Konyha biztosítja az ebédet. Aki az ellátást hétfőn igénybe kívánja venni 2021. március 6-án (szombat) 12.00 óráig jelezheti az alábbi elérhetőségeken: 70/340-2902 vagy biro.berny@gmail.com
Az ebédet a Konyha főbejáratánál lehet átvenni, a szolgáltatás igénybevételéhez saját éthordó szükséges! Helyben fogyasztásra a járványügyi intézkedéseknek megfelelően nincs lehetőség.

Az idősek számára a hétközi és hétvégi ellátást az Önkormányzat a továbbiakban is biztosítja.

A járványügyi intézkedés részleteinek megjelenését követően amennyiben szükséges további tájékoztatást fogok adni.

Marcali, 2021. március 5. 13.00 óra

Dr. Sütő László
polgármester