HírekKék-hírek

Zebrán próbálta meg kirabolni az idős asszonyt

A Kaposvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete, és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki az elrendelt hatósági házi karantén szabályainak megszegésével előbb lopni, másnap pedig rabolni indult Kaposváron.

A büntetett előéletű kaposvári férfi 2020 szeptemberében egy helyi áruházban összesen 5.318 forint értékben élelmiszereket és kozmetikumokat rejtett a táskájába, azonban amikor a termékek kifizetése nélkül akart távozni a pénztártól, a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrzés alá vonták, és tőle a jogtalanul eltulajdonított árucikkeket visszavették.

Mivel az áruházban nem járt sikerrel, a vádlott másnap úgy akart pénzhez jutni, hogy Kaposvár egyik forgalmas útkereszteződésében, egy járdaszigeten várakozó idős asszony kezéből próbálta meg kirántani annak kézitáskáját. A férfi többszöri próbálkozása ellenére azonban a sértett nem engedte el a táskát, ezért a vádlott annál fogva a gyalogos átkelőhely közepéig húzta az idős asszonyt, aki ennek következtében a földre esett. Cselekményével a vádlott csak akkor hagyott fel, amikor egy járókelő a sértett segítségére sietett.

A sértett ezután egy közeli áruházba ment, ahol a biztonsági őrök segítségét kérte, mivel a férfi néhány méteres távolságból még mindig követte őt. A biztonsági szolgálat munkatársai ezért értesítették a rendőrséget, és a járőrök helyszínre érkezéséig vissza is tartották a vádlottat. A kaposvári nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés, és közügyektől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

A rablási kísérletet a térfigyelő kamera rögzítette: