HírekKék-hírek

Erdészeti ügyintézőt fenyegetett meg a büntetett előéletű férfi

A Marcali Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a 47 éves férfival szemben, aki azzal fenyegette meg az erdészeti hatóság munkatársát, hogy megszúrja és megforgatja benne a kést.

A vádirat szerint a vádlott egy kft-nél dolgozott, amely cég egyebek mellett a férfi feleségének Somogy megyében lévő földjeit is kezelte. A gazdasági társaság 2019-ben egy ilyen erdőrészletre kért gyérítési engedélyt, azonban az erdészeti hatóság azt nem hagyta jóvá.

A terhelt a hatósági eljárás befejezését követően telefonon kereste meg az eljáró ügyintézőt, és mivel nem tetszett neki az eljárás eredménye, mondandója során azon fenyegetések is elhangzottak a sértettnek címezve, hogy „nemcsak meg fogja szúrni, hanem meg is forgatja benne a kést”.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.