HírekKék-hírek

Életveszélyes sérüléssel járt a kerti munka

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a hetvenes éveiben járó férfival szemben, aki fakivágás során egy motorfűrésszel okozott balesetet.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2019 augusztusában Lengyeltótiban végzett kisebb kerti munkákat hétvégi telkükön, ahol két ismerőse segített neki.

A munka során a férfi láncfűrésszel akart kivágni egy 15 cm átmérőjű akácfát, ezért megkérte a sértettet, hogy tartsa a fa törzsét. Ezt követően a vádlott elkezdte fűrészelni a fát, azonban a vágatból a fűrész kiugrott és megsebesítette mellkasánál a segítőt.

A verőeret is ért, erős vérzéssel járó, vágott sebzést szenvedett férfit légimentővel szállították a kaposvári kórházba, ahol a közvetlen életveszélyes állapotát műtéttel hárították el.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában büntetővégzésre irányuló eljárásban felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a gondatlan bűncselekményt beismerő és megbánó férfival szemben.

A felhasznált képek a nyomozó hatóság szemléjén készültek.