HírekKék-hírek

Legénybúcsút tartó társaságra támadtak a biztonsági őrök Siófokon – VIDEÓ

A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a három biztonsági őrrel szemben, akik ahelyett, hogy megakadályozták volna a rendbontást, maguk bántalmaztak több férfit a siófoki Petőfi sétányon.

A vád szerint a legénybúcsút tartó társaság tagjai 2020 augusztusában az egyik siófoki szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek egy másik társasággal, ezért a biztonsági őrként dolgozó 54, 25 és 21 éves vádlottak őket a nyakuknál fogva – úgynevezett fojtófogást alkalmazva – a sétányt határoló kordon irányába vezették, miközben egyiküket a legidősebb biztonsági őr többször is megütötte.

Ezután az egyik férfit a vádlottak olyan erővel löktek a kordonon kívülre, hogy attól a földre esett, majd ugyanezt a férfit az egyik biztonsági őr le is fejelte, amiért – az időközben helyszínre érkező társaival együtt – a vádlottak túlzottan agresszív fellépését szóvá tette. Az indulatok végképp elszabadultak, amikor a legfiatalabb biztonsági őr az összetömörült legénybúcsús társaságot meglökte, az emiatt kialakult dulakodás során vádlottak az egyik férfit úgy megütötték és meglökték, hogy a földre esett és eszméletét vesztette.

A vádlottakat később a helyszínre érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították, míg a földön eszméletlen állapotban fekvő férfihez – aki a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket és agyrázkódást szenvedett – a legénybúcsún résztvevő társai mentőt hívtak.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a legidősebb, büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó, két fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A sétányt határoló kordonnál történteket a térfigyelő kamera rögzítette.