Több helyszínen is károkat okozott a viharos szél Somogyban

Tíz helyszínen kidőlt fa okozott fennakadást a közlekedésben, öt alkalommal vezetékre dőlt fákat, ágakat távolítottak el a tűzoltók, kétszer pedig épületre dőlt fák eltávolításában nyújtottak segítséget az egységek.

Bodrogon egy tizenöt méteres fa ága vezetékre szakadt, egy húszméteres fenyő pedig egy ház tetejére dőlt. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a bodrogi önkéntes és a kaposvári hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyes fákat.

Nagyszakácsiban, a Kossuth Lajos utcában két fa dőlt ki, amelyek több oszlopot, valamint egy garázst is megrongáltak. A marcali hivatásos és a nagyszakácsi önkéntes tűzoltók avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Mesztegnyőn egy fa az útra dőlt, nem sokkal később pedig Mesztegnyő külterületén szakadt telefonvezetékre egy nagy méretű fa, amely kitört három oszlopot is. A marcali hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fákat és megszüntették a forgalmi akadályt.

Háromfa, Andocson, Somogyjád, Kára, Somodor, Zimány településén is fákat döntött ki a szél, de a tűzoltók rövid időn belül megszüntették a veszélyt mindegyik helyszínen.

Fotó: Kaposvár HTP