Kiemelt hírekKözélet

A Marcaliban épülő Exkluzív Szálloda Projekt állami támogatása

A több szállodával és a hazai turizmus területén  széleskörű beruházói tapasztalattal rendelkező magyar cégcsoport jelentős szálloda fejlesztést indított el Marcali városában.

A település legszebb részén, a közel 13 éve indult, és azóta félkész állapotban lévő épületet megvásárolva, a cégcsoport,  Magyarország és a régió egyik   meghatározó jelentőségű és  színvonalú szállodáját tervezi megvalósítani. A cél az, hogy a beruházással  Marcali városa  felkerüljön Magyarország turisztikai térképére.

A befektető,  a korábbi tulajdonosoktól megvásárolt céget és magát az ingatlant megszabadította az időközben felhalmozódott több száz millió forintos tartozásoktól és ezzel megmentette a  végrehajtástól.  Ez tényszerűen azt jelenti,  hogy kifizette, mind az illetékes minisztérium, mind az Önkormányzat felé a tartozásokat.  Az épület állagmegóvása elkezdődött.

A beruházó cég így tisztalappal indíthatja  a fejlesztést, a múlttal kapcsolatos problémák lezárultak. Elindulhat a tényleges tervezési, építési teljesítés,  kiegészítve a készülő  hotel marketing, brandépítési, értékesítési és kommunikációs feladataival.

Saját erőforrásaink  mellett, örömmel és köszönettel fogadunk minden segítséget a beruházás megvalósításának érdekében, bármilyen  mértékű és formájú legyen is. Ezúton is köszönjük, hogy pályázhattunk támogatásra, sikeresen,  amiben  a terület országgyűlési képviselője támogatott bennünket, kiállt és minden lehetséges fórumon  küzdött, hogy a fejlesztés megvalósulhasson.

A több milliárd forintos  nagyságrendű beruházás a regionális jelentőségén túl, reményeink szerint országos szinten is erősíti majd a belföldi turizmust és komoly gazdasági fellendülést és infrastrukturális fejlesztést hoz a régió életébe.

A beruházó szoros együttműködést tervez a már működő Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközponttal, elősegítve annak rentábilis működését, szélesebb körű kihasználását.

A több hektáros területet felölelő fejlesztés során a beruházó célul tűzte ki, hogy a helyi vállalkozókat és szakiparosokat  alvállalkozóként foglalkoztatja  a kivitelezés során. Több száz hazai munkavállaló számára jelent ez biztos megélhetést  már a beruházás kezdetén, elősegítve ezzel  a hazai és a helyi foglalkoztatottság növekedését.

A Zentai Péter vezette beruházó csoport a szálloda fejlesztést követően, az üzemeltetés során is szeretne támaszkodni a helyi munkavállalókra.

A meglévő szállodaépület felülvizsgálata megtörtént, jelenleg a befejezéshez szükséges engedélyes és kivitelei tervek egyeztetése folyik.  A beruházási munkálatok várhatóan már idén elkezdődnek. A projekt befejezésének végső dátuma: 2024 első fele. Bízunk abban, hogy  a projekt  rövid időn belül hozzájárul a balatoni turizmus további erősödéséhez.

A megvalósításra kerülő szálloda aktív és a pihentető kikapcsolódás lehetőségét  fogja kínálni a családok   számára.

A saját étteremmel, konferenciateremmel, szaunával, fürdőegységekkel és teljeskörű wellness részleggel felszerelt családi üdülőszálloda egyedisége a luxuskivitelezésében, valamint a szolgáltatások sokszínűségében és magas minőségében fog rejleni.

A felnőttek számára az egyébként is magas színvonalúra tervezett szépségkezelések mellett olyan személyre szabott holisztikus gyógykezelések lesznek elérhetők, amelyek biztosítják a test és lélek teljes felüdülését, kihasználva a településen található gyógyvíz jótékony hatását. De, a gyermekek sem maradnak majd programok nélkül. Minden korosztály számára kínálnak lehetőségeket.

Az időszakos turizmussal szemben,  egész éves nyitvatartást terveznek, így az egyedülállóan széleskörű szolgálatatásokkal a szálloda egyik alappillére lehet a régóta megálmodott „12 hónapos Balaton” programnak. Ezzel a déli parton is megvalósulhat egy egész évben igénybe vehető, komplex szolgáltatásokat nyújtó igazi üdülőváros koncepciója (hasonlóan Hévízhez).

A sajtótájékaztatóról bővebben videós híranyaggal jelentkezünk, valamint megtekinthető lesz a MarcaliHÍR7 magazinunkban is.