HírekKék-hírek

Biztonságos közlekedés a Babod Offroad Fesztivál idején is

Az idei évben 2021. június 10. és 13. között is Somogybabodon kerül megrendezésre a nagy tömegeket vonzó terepjárós-autós találkozó, a Babod Offroad Fesztivál. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a korábbi évekhez képest megváltozott forgalmi rend mellett a rendezvény környékén megnövekedett jármű és gyalogosforgalomra is számítani kell, mely mindenkitől fokozott figyelmet igényel.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendezvény ideje alatt is kiemelt hangsúlyt fektet az ittas, illetve bódult állapotban, a közúti közlekedés feltételeinek nem megfelelő gépjárművel közlekedő, vagy egyéb módon szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára. A hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.

Ne feledjük, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!