HírekKék-hírek

Táborozni indultak a marcali rendőrök

A Balatonmáriafürdőn táborozó diákok részére tartott programon a bűn- és balesetmegelőzési, valamint áldozatvédelmi szakemberek a hasznos tanácsok mellett játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos, és a kerékpáros közlekedésre, a tudatos és felelősségteljes internet használatra, valamint a 112–es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatára.

A kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódva a kábítószerek, az új pszichoaktív anyagok használatának veszélyeiről is beszéltek az előadók, továbbá az áldozattá válás megelőzése témakörben is hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

A szakemberek ajándékokkal is kedveskedtek a táborozóknak.

A nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családok számára a rendőrség az alábbi tanácsokkal szolgál:

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!