HírekKék-hírek

Nyáron is biztonságban – Bűnmegelőzési roadshow

A bűnmegelőzési szakemberek 2021. július 3-án előbb a balatonberényi strandon, azt követően pedig Hollád településen tartottak baleset- és bűnmegelőzési, valamint áldozatvédelmi roadshow-t.

Az előadók hasznos tanácsokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, a 112–es segélyhívó szám rendeltetésére, valamint a tudatos és felelősségteljes internet használatra. A tájékoztatáson kívül játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a rendőrségi sátorhoz látogatók, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhető az áldozattá válás.

A gyermekek kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a legkisebbek pedig kocka-kirakóval játszhattak, és beülhettek a rendőrautóba is.

A nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családok számára a rendőrség az alábbi tanácsokkal szolgál:

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!