HírekKözélet

Új üzemanyagár-rekord köszönt be a héten

Elérte, szerdán pedig meg is haladja azt a történelmi csúcsot a benzin átlagára, amellyel legutóbb 2012 tavaszán szembesülhettünk.

A múlt hét végére két százalékot csökkent a Brent típusú olaj hordónkénti ára, 73 dolláros szinten megállapodva. Ez akár bizakodásra is okot adhatott volna, ha a forint nem gyengül 2 százalékot a dollárhoz képest. Ezért az elemzők stagnálást vártak a hazai üzemanyagárakban. A gázolaj esetében bejött a jóslat, a benzin viszont drágul a hét közepén.

Ráadásul a szerdai emeléssel nem csak eléri, túl is haladja a történelmi csúcsnak számító 2012-es árat a benzin. A Holtankoljak.hu információi szerint ugyanis bruttó 2 forinttal emelkedik a benzin literjének ára. A hét közepétől tehát egy liter 95-ös benzint átlagosan 453 forintért lehet vásárolni, a gázolaj ára pedig marad 447 forint literenként. Természetesen továbbra is igaz, hogy a töltőállomások árai között jelentős eltérés mutatkozhat, ezért érdemes jól megválasztani a tankolás helyét. Többnyire az autópályák mentén drágább az üzemanyag.