HírekKék-hírek

A kaposvári színházban gyakorlatoztak a tűzoltók

Megyei ellenőrző gyakorlaton vettek részt szerdán a kaposvári és a dombóvári hivatásos tűzoltók, valamint a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban.
A gyakorlat feltételezése alapján a nagyszínpadon és a díszletraktárban tűz keletkezett. A színház dolgozói kimenekültek az épületből, de két díszletépítőt nem találtak.

A tűzoltó egységek teljes védőfelszerelésben avatkoztak be. Az egységek vízsugarakat szereltek, miközben megkezdték a színház helyiségeinek átkutatását az eltűnt dolgozók után. A lángok továbbterjedésének megakadályozására a nézőteret és a színpadot leválasztó vasfüggönyt leengedték. Az eltűnt személyeket rövid időn belül megtalálták és kimentették a veszélyeztetett területről, majd pedig hét vízsugárral megfékezték a lángokat és eloltották a tüzet.

A valós eseményekre történő felkészülésnek fontos elemei a gyakorlatok. Nélkülözhetetlen a helyismeret, valamint a begyakorlott mozdulatsor, amelyek jelentős segítséget nyújtanak egy esetleges valós beavatkozás során.

Az elmúlt években felújított színház épületét a tűzoltók már többször bejárták, most pedig a megyei ellenőrző gyakorlat során gyűjtöttek tapasztalatot egy esetlegesen bekövetkezendő tűzoltási, műszaki mentési tevékenység sikeres végrehajtásához.

Fotó: Somogy MKI