HírekKék-hírek

Verekedésig fajult a közlekedési vita

A Marcali Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy eldurvult közlekedési konfliktust követően bántalmazott egy másik férfit Balatonmáriafürdőn.

A 26 éves férfi 2021 júliusában az úttesten kijelölt kerékpársávon biciklizett, azonban rendkívül indulatossá vált, amikor úgy ítélte meg, hogy a gépjárművel vele azonos irányba tartó sofőr túl közel haladt el mellette. Mivel a jelentős forgalom miatt az autók is csak lépésben haladtak, a vádlott nem sokkal később utolérte a másik férfit, akinek a középső ujja felmutatásával fejezte ki nemtetszését a megelőzésével kapcsolatban.

Erre tekintettel a vezető – a kuplungot benyomva, és továbbra is lassan haladva – gázfröccsöket adott, mire a vádlott megállt, majd a sofőrt a lehúzott ablakon keresztül egy alkalommal arcon ütötte. A bántalmazott férfi ezt követően kiszállt az autójából, és – abból a célból, hogy számon kérje a történteket – szitkozódva a vádlott felé indult, azonban ez alkalommal az úttestre esett, miután a vádlott ismételten megütötte.

A bántalmazással a vádlott ezt követően felhagyott, őt végül a helyszínre érkető járőrök a Marcali Rendőrkapitányságra előállították.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

(A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléje során készült.)