HírekKék-hírek

Két férfi eltiltás hatálya alatt vezetett Somogyban

A balatonkeresztúri körzeti megbízottak 2021. október 16-án 8 óra 40 perckor Tikos külterületén ellenőriztek egy tehergépkocsi-vezetőt és megállapították, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mert a Kaposvári Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök az 57 éves balatonberényi férfit előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A kaposvári körzeti megbízottak 2021. október 16-án 14 óra 55 perckor Kaposújlakon igazoltattak egy 29 éves tótszentgyörgyi lakost, aki egy személygépkocsival közlekedett. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezett jogosítvánnyal, mivel a Kaposvári Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-étől bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.