HírekKultúra

Kálmán Imrére emlékezik Siófok

Október 25-30. között Kálmán Imre öröksége elevenedik meg Siófokon. A zeneszerző születésnapja alkalmából sok érdekes program és előadás várja a látogatókat szülővárosában: színpadra viszik a Csárdáskirálynőt, betekintést nyújtanak zeneműveibe, élete titkaiba, valamint kottákat, relikviákat vonultatnak fel, és a művész életével kapcsolatos helyszíneket járhatnak be a városban a nem csak zene iránt érdeklődők.

Október 26. és 30. között esténként Operett Expressz kisvonat közlekedik a városban Kálmán Imre zeneművekkel színesítve az utazást.

A programok között Kálmán Imre emlékséta, kiállítás megnyitó és előadások színesítik a rendezvényt. Felcsendülnek Kálmán melódiák az Apáti együttes előadásában, a Spinóza Színház előadásában Kálmán Imre az Operettkirály és a Rátonyi Róbert Színház előadásában a Csárdáskirálynő is megelevenedik a színpadon.

Részletes program:

október 25. (hétfő) 17.15 óra
Kálmán Imre emlékséta

A séta Kálmán Imre életét veszi végig, olyan helyszíneket érintve, amelyek valamilyen téren kapcsolódnak a művészhez. Gyülekező a Víztoronynál, ezt követően Kálmán Imre szobor koszorúzása

október 25. (hétfő) 18.00 óra
Emeleti galéria “Emlékszel még?” kiállításmegnyitó
Családi fotók, kották, relikviák

október 26. (kedd) 19.00 óra
Teátrum Kávéház – Apáti együttes Kálmán melódiák

Az Apáti együttes nem mindennapi élménnyel kedveskedik a közönségnek. Kálmán Imre olyan szép dalait eleveníti fel, amelyek vetekszenek a korabeli amerikai slágerekkel.

október 27. (szerda) 19.00 óra
Teátrum Kávéház – Tehetséggel Sáfárkodók Pásztor Erzsivel

Mivel foglalkozik a művész szabadidejében? Hogyan sáfárkodik a tehetségével? Hogyan él a hétköznapokban? Megtudhatja Sáfár Mónikától, aki talk-showjában művész kollégáit faggatja.

Egy óra zenével, énekkel, hangszerrel, verssel, titkokkal. A vendég Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari-, Balázs Béla- és Aase-díjas színművésznő, Érdemes művész.

október 28. (csütörtök) 19.00 óra
Teátrum Kávéház – A titokzatos muzsikus – Farkas Pál zenés emlékei vendégművészekkel

Kálmán Imre halhatatlanságának, színes különleges életének, sikereinek titkai. Egy kellemes óra a géniusz életének kevésbé ismert történeteivel, kiváló előadók társaságában, mint Simon Boglárka és Jenei Gábor énekművészek, Zongorán kísér Pánczél Kristóf, az est házigazdája Farkas Pál karmester.

október 29. (péntek) 19.00 óra
Teátrum Kávéház – Spinóza Színház – Kálmán Imre, az operettkirály

október 30. (szombat) 19.00 óra
Színházterem – Rátonyi Róbert Színház – Csárdáskirálynő

Operett Expressz menetrend: október 26-30. 17.30 és 18.00 óra, Indulási és érkezési helyszín: Siófok, Fő tér, menetidő kb. 20 perc

Részletek: Siófok GuideFacebook oldal