HírekKözélet

Jövőkép testközelből – pályaorientációs nap a Gimiben

Október 22-én, az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon különleges körülmények között, a tanrendtől eltérően csiszolhatták tudásukat és tervezgethették a jövőjüket a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói.

Kőrösi András intézményvezető rendezvénymegnyitója után a nap első részében a végzős tanulókat tájékoztatta és a felvételivel, a kétszintű érettségivel kapcsolatos hasznos információkkal látta el Káplár Veronika tanárnő, valamint az Ügyfélkapuról, annak fontosságáról beszélt dr. Böröndi Franciska Erzsébet, a Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járási Hivatalának hivatalvezető-helyettese. Az alsóbb évfolyam tanulói a közösségi szolgálat teljesítésének lehetőségeiről kaptak érdekes tájékoztatást a meghívásunkat elfogadó partnerszervezeteinktől.

A közösségi szolgálat ROAD SHOW keretein belül az alábbi intézmények, civil szervezetek mutatkoztak be a tanulóinknak és munkatársainknak:

–        Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár

–        Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ

–        Család- és Gyermekjóléti Központ

–        Honismereti és Természetvédő Közhasznú Egyesület

–        Kiwanis Női Klub Marcali

–        Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség

–        Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület

–        Marcali Mentők Közalapítvány

–        Marcali Rendőrkapitányság

–        Nikla Községi Önkormányzat

A nap további részében a továbbtanulási lehetőségekről első kézből kaptak tájékoztatást az iskola diákjai. Köszönjük a változatos, gyakran valóban kézzelfogható bemutatókat az alábbi intézményeknek:

–        Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus

–        Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 18. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda

–        Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

–        Pannon Egyetem Veszprém

–        Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

–        Pécsi Tudományegyetem

–        PTE Szigeti Gyula János Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola

Az egyetemek a saját képzési kínálatuk mellett egytől-egyig kihangsúlyozták a duális képzésben rejlő lehetőségeket és annak előnyeit. A Marcaliban ezen a területen élen járó Ziehl-Abegg KFT. képviselői minden diákunknak már reggel egy ajándékcsomagot osztottak ki, amely a hasznos ajándékok mellet a napi elemózsiát is tartalmazta.

A tájékoztatók után az iskola aulájában egy workshop keretében a tanulók újra találkoztak az intézmények képviselőivel, és további kérdésekre kaptak választ, valamint a Ziehl-Abegg KFT. szervezésében egy izgalmas, nyereményekben és ajándékokban bővelkedő quiz versenyben vehettek részt.  A rendezvény zárásaként az iskola zöldítése program díjait vették át az osztályok képviselői, és a Diákönkormányzat elnöke jutalmazta az előző napi Halloween parti legszebb öltözékeit, töklámpásait.

Köszönjük a megjelent intézményeknek, valamint a Kottán Cukrászdának és a Ziehl-Abegg KFT-nek, hogy részvételükkel, támogatásukkal hozzájárultak ehhez a tartalmas és hasznos rendezvényünkhöz!

Mozgalmas nappal zárult egy ismét eseménydús hét és sok emlékkel, pozitív élménnyel távozhattak tanulóink, megkezdve az őszi szünetet és a feltöltődést a szintén egy kicsit sem unalmasra tervezett novemberre.