HírekKék-hírek

Sikeres vizsgát tettek az új közbiztonsági referensek

Háromnapos továbbképzést szervezett a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Siófoki, a Tabi a Fonyódi és a Marcali Járások településein újonnan kinevezett közbiztonsági referenseknek és helyetteseiknek.

A képzésre tíz településről érkeztek a résztvevők, akik alapvető katasztrófavédelmi és védelmi igazgatási ismeretekről kaptak részletes tájékoztatást. Az előadások során a referensek megismerték a katasztrófák elleni védekezés rendszerét, a települések veszélyeztetettségének besorolását, a veszélyelhárítási tervezés módszerét, valamint a polgári védelmi szervezetek létrehozásának és mozgósításának szabályait. A referensek a képzés végén vizsgát is tettek az elsajátított ismeretekből. Az erről szóló bizonyítványt Oláh László tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető adta át részükre.

A megszerzett tudásnak köszönhetően a közbiztonsági referensek a jövőben a polgármesterek munkáját támogatják a helyi szintű védelmi feladatok ellátása során, sőt vis maior támogatás-igénylések, kárfelmérés, kárenyhítés és a segélyezés szervezésében is közreműködhetnek.

Fotó: Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség