HírekKultúra

Zenés áhítat, szentmise, bábtáncoltató betlehemes játék a vörsi betlehemnél advent 3. vasárnapján

2021. december 12-én, 14 órakor, advent 3. vasárnapján, a vörsi templomban kezdődött az ünnepi szentmise, melyet Kiss Iván c. prépost, Marcali plébános celebrált.

A délutáni program részeként először 13.15 órától a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar– Balogh Bálint kántorral kiegészülve – tartott zenés áhítatot a karácsonyra való ráhangolódás részeként, miközben sokan megtekintették és különféle felvételeket készítettek Magyarország legnagyobb beltéri betleheméről.

Majd az istentiszteleten Ungvárszki Imre balatonszentgyörgyi plébános és Németh Endre csákányi diakónus misézett együtt Iván atyával, aki szentbeszédében az adventi harmadik ünnep jelentőségét hangsúlyozta. A rendezvény alatt Galambos Ferenc mesztegnyői plébános gyóntatta a zarándokokat, akik szentáldozáshoz is járulhattak.

A szentmisén Tóth Eszter Ágnes egy verssel, a marcali zenekar pedig gitáros énekekkel működött közre. Végül a vörsi férfiak hagyományos bábtáncoltató betlehemes játéka zárta a szép délutánt. Az idén – a szép napsütéses idő miatt – sokan eljöttek a távolabbi és a környező településekről, valamint Marcaliból is.

A fellépő Fény Gyermekei Zenekar tagjai: Ságvári Róbert (gitár) vezetőn kívül, Jáki Zoltán (hegedű), Szabó Andrea (gitár), Tóth Eszter Ágnes (ének) és Balogh Bálint (orgona-szintetizátor) marcali kántor voltak.

Írta és fotók: Kiss Kálmán