HírekSzines

Az idén is karácsonyi adományokkal segítette a Karitász a marcali rászorulókat

2021. december 19-én, vasárnap a 9 órás szentmise után a Marcali Karitász Csoport a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban – az érvényben lévő járványügyi intézkedések betartásával – osztotta kia rászorulóknak azokat a tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat, melyeket a Katolikus Karitász, valamint a Kaposvári Egyházmegyei Karitász közreműködésével juttattak el Marcaliba.

Ezen kívül a helyi önkéntes segélyszervezet további 20 db élelmiszercsomagot is összeállított, melyet a Szent Erzsébet-napi templomi adománygyűjtés, valamint az „Egymillió csillag a szegényekért” akció tett lehetővé a hívek és a jóakaratú emberek jóvoltából. Sávoly Andrea, a Marcali Karitász Csoport vezetője elmondta, ezek a csomagok az idén is a helybeli idős, beteg, illetve nehézsorsú családok támogatását szolgálják. A cél az volt, hogy a közelgő ünnepek alkalmával enyhítsék kicsit ezeknek az embereknek a kiadásait, és segítsék a karácsonyuk meghittebbé tételét, egyúttal eljuttassák Jézus születésének örömhírét, üzenetét is. A szentmisén Kiss Iván c. prépost, plébános megköszönte mindazok támogatását, akik hozzájárulásukkal lehetővé tették az adományok elkészítését.

A mozgásukban korlátozott személyeknek a csomagokat az önkéntes karitász aktivisták személyesen vitték ki még a délelőtt folyamán.

A rászorulók az idén is mindannyian hálásak voltak az adományokért, és örömmel köszönték meg a segítséget, melyek egytől egyig hasznosak leszek a családok, vagy egyedülállók karácsonyi asztalánál.

Írta és fotók: Kiss Kálmán