HírekSzines

Elkészült a kültéri betlehem – Vízkeresztig látogatható lesz éjjel-nappal

2021. december 22-én, szerdán délelőtt 9 órakor kezdődött a betlehem-építés második üteme.

A viszonylag jó idő ellenére sokan jöttek el az idősebb és örvendetes módon a fiatalabb generáció tagjai is, hogy az összefogás és a csapatmunka eredményeként az idén is láthatóvá tegyék mindenki számára a kültéri betlehemet.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplom északi oldalán lévő alkotás elkészítését, berendezését Király Jenő templomatya irányította a fiatalok bevonásával, míg a templomi fenyőfák befaragását Gelencsér Róbert világi elnök vezetésével az idősebb férfiak végezték. A betlehem fenyőágakkal való díszítéséért pedig Tóth Péter felelt. A kivitelezésben 22 fő vett részt.

A plébániatemplomban is helyükre kerültek a fenyőfák, illetve a betlehem és a környékének a kültéri díszkivilágítása (fenyőfa és a tiszafa) is rendben elkészült. A templomi takarítást és díszítést az idén is a különböző imakörök tagjai végezték el.

A Római Katolikus Egyházközség nevében Kiss Iván c. prépost, plébános minden segítőnek és a fenyőfák adományozóinak is megköszöni a közreműködését, illetve felajánlását. A város lakosságának és a betlehem-látogatónak pedig áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket kíván az építők nevében is! A szabadtéri betlehem 2022 Vízkeresztjéig éjjel-nappal lesz látogatható.

Írta és fotók: Kiss Kálmán