HírekKék-hírek

Marcaliban terítette a kábítószereket a fiatal nő – fotókkal

A Marcali Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal és nővel szemben, akik közül a budapesti férfi kábítószereket adott el a nőnek, aki értékesítette azokat, míg a további két férfi segítséget nyújtott ehhez.

A vádban foglaltak szerint a budapesti vádlott 2020 nyarától 2021 februárjában történő letartóztatásukig azért találkozott rendszeresen a marcali nővel, hogy neki marihuánát, amfetamin port és extasy tablettákat adjon el. Az üzletkötések több városban, így Keszthelyen, Siófokon, Fonyódon, illetve Budapesten történtek.

A nő – aki a szereket nem csak a budapesti kapcsolatától, hanem segítője révén még Kecskemétről szerezte be – a megvásárolt illegális anyagokat részben elfogyasztotta, részben tovább értékesítette, mivel Marcaliban kiterjedt vevőkörrel rendelkezett.

A kábítószer-kereskedésben a nőnek további segítője is volt élettársa személyében, aki vevőt hajtott fel, az asszony kábítószerrel összefüggő tartozását utalta át, vagy amikor a nő nem volt otthon, átadta az érkező vásárlónak az előre kiporciózott anyagot.

A terheltekkel szemben az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén 5 évtől 7 évig terjedő szabadságvesztés büntetések kiszabását indítványozta.

 A képeken látható kábítószert és készpénzt a nyomozó hatóság foglalta le.