HírekKözélet

A Megyenap a munka elismeréséről is szól

A Megyenap nem csak a megemlékezésről szól, évről-évre ezen a napon ismerik el azon kiváló somogyiak teljesítményét, akik sokat tettek szűkebb és tágabb közösségükért, településükért, megyénkért. A megyei közgyűlés döntése ezúttal is megszületett, de akárcsak egy éve, a jelenlegi vírushelyzet miatt az elismerések személyes átadása egy későbbi időpontban történhet meg.

A Somogy Megyei Közgyűlés 2021 szeptemberi döntése értelmében a megye legmagasabb szintű elismerését, Pro Comitatu Somogy kitüntetést adományozott Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia alapítója számára.  Somogy Polgáraiért Díjjal ismerte el Balatonszabadi Népdalkör Egyesület, Bánkuti Béláné bárdudvarnoki nyugalmazott gyógyszerész, a százéves Siófoki Bányász SE, dr. Gippert Róbert kaposvári állatorvos, dr. Fogas János, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, Katona István Jánosné, a barcsi LOGOSZ Egyesület elnöke, Koppány Zoltán Miklós, a Magyar Veterán Repülők Somogy Megyei Egyesületének elnöke, Németh Julianna, a Somogyiak Baráti Körének elnöke, Németh Nándor, junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki bronzérmes, többszörös felnőtt magyar bajnok siófoki úszó, dr. Simonics Zsolt, a KMOK Marcali Telephely Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezetője és Zana István, a Koppányvölgye Idősek Otthonának ügyvezető igazgatója tevékenységét.

Somogy elismert értékeiről is közgyűlési határozat született. A döntés értelmében a megye vonzerejének növeléséhez, megyénk népszerűsítéséhez nagymértékben hozzájárult a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület székháza és a benne folyó kulturális tevékenység, a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület valamint az őrtilosi, Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított Zrínyi-újvár, ezért számukra az Örökségünk – Somogyország Kincse kitüntető címet adományozza a Somogy Megyei Közgyűlés.

kiemelt kép: korábbi felvétel