HírekKék-hírek

Megcsúszott – Ittasan szenvedett balesetet egy férfi Balatonmáriafürdőn

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. január 28-án 19 óra körül egy budapesti lakos a település belterületén közlekedett, amikor megcsúszott és felborult. A motoros, aki nem viselt bukósisakot, a baleset során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi ezt követően elhagyta a helyszínt, majd a közelben lévő nyaralójába tolta motort, ahol azonban a felesége értesítette a hatóságokat a történtekről. A mentőszolgálat munkatársai a sérültet kórházba vitték, és mivel felmerült nála az ittas járművezetés gyanúja, ezért a rendőrök elvették vezetői engedélyét.

A Marcali Rendőrkapitányság a 60 éves fővárosi lakos ellen az ittas járművezetés miatt büntető, a közlekedési szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! Fontos tudni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére.