HírekKék-hírek

Hat szabályszegő sofőrt fogtak el 24 óra alatt a somogyi rendőrök

Somogy megyei rendőrei az elmúlt 24 órában 3 ittas járművezetővel szemben intézkedtek, de rajtuk kívül is több jogosítvánnyal nem rendelkező, vagy eltiltott sofőrt igazoltattak.

A kadarkúti körzeti megbízottak 2022. február 4-én dél körül Kaposfőn ellenőriztek egy gépkocsivezetőt, akiről megállapították, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrök a 21 éves csökölyi férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

Ugyanígy járt az a 23 éves segédmotoros kerékpárt vezető sofőr is, akit az egyenruhások Fonyódon igazoltattak ugyanezen a napon 17 óra körül. A helyi férfi szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal, ezért őt is szabálysértési őrizetbe vették és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

A kaposvári közlekedési rendőrök ugyanebben az időben Kaposváron vontak intézkedés alá egy helyi lakost, aki szintén segédmotoros kerékpárral közlekedett. Kiderült, hogy az 55 éves sofőrt a Kaposvári Törvényszék eltiltotta a gépjárművezetéstől. Az egyenruhások a férfit előállították a Kaposvárii Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!