HírekKék-hírek

Civil autós és drónos ellenőrzés Kaposváron

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. február 23-án a megyeszékhely forgalmát ellenőrizték. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

Közel 40 rendőr, 7 civil gépkocsival, 13 járőrautóval, 1 mozgó és 5 változtatható helyű sebességmérő berendezéssel, valamint egy drónnal, egyszerre több helyszínen is ellenőrizte a közlekedőket.

A hét órán át tartó akció alatt a rendőröknek 2 esetben ittas járművezetés, 115 esetben sebességtúllépés, és több mint 45 esetben az elsőbbségadási szabályok megsértése, az előzési tilalom, és a záróvonal figyelmen kívül hagyása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

…hogy mindenki hazaérjen!