HírekKék-hírek

Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett 

A körzeti megbízottak 2022. február 25-én 10 órakor Pusztakovácsi belterületén ellenőriztek egy gépkocsivezetőt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, valamint megállapították, hogy a hatóság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a 35 éves helyi férfit elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A rendőrök a sofőrt a járművezetés ittas állapotban vétség és az eltiltás hatálya alatti járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!