HírekKözélet

Imaórával ünnepelték Gyümölcsoltó Boldogasszonyt és a 300. jubileumot

2022. március 26-án, szombaton 16 órakor imaóra kezdődött a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban, amelyet kettős céllal szervezett Marcali Rózsafüzér Társulat. Ugyanis előző napon (március 25-én) volt a plébániatemplom búcsújának és egyben titulusának ünnepe, valamint a 300. jubileumi évről is ekkor emlékeztek meg. Hiszen a török hódoltság után 1722-ben szervezték újjá a Marcali Római Katolikus Plébániát és az Egyházközséget is.

Így volt miért hálát adni a kerek három évszázadért, amely elég mozgalmas és eseménydús volt, főleg a XX. században.

A jelenleg működő plébániai közösségek közül a Marcali Rózsafüzér Társulat a legrégebbi és egyben a legnépesebb csoportosulás, amely több mint 100 éves, igen tevékeny múltra tekint vissza. A Rózsafüzér Társulat napjainkban, a városban 5 csoporttal és összesen 71 fővel imádkozik nap-mint nap. A közösség jelenlegi vezetője: Borsos Miklósné, aki igen aktív a csoportok összefogása, valamint a Társulat működése terén.

Az imaórát követően 17 órakor ünnepi szentmisét mutatott be Kiss Iván c. prépost, plébános, aki a társulati tagokkal, valamint a jelenlévő hívekkel együtt imádkozott és adott hálát az elmúlt 300 évért.

 

 

Írta és fotók: Kiss Kálmán