HírekKék-hírek

Két ittas autóssal is dolguk akadt a somogyi rendőröknek

A körzeti megbízottak 2022. március 27-ére virradóan a 68-as főút Marcalit elkerülő szakaszán ellenőriztek egy személyautóval közlekedő férfit. Megállapították, hogy a 21 éves böhönyei lakosnak nincs vezetői engedélye, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett.

A rendőrök a sofőrt elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene, az engedély nélküli vezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Nem volt ilyen szerencséje annak a 28 éves fonyódi lakosnak, aki szintén azon az estén, Szőlősgyörök belterületén okozott közlekedési balesetet. Egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát járműve felett, és az út menti ingatlan kerítését áttörve a házfalnak csapódott.

Az egyedül utazó férfi a balesetben nem sérült meg, de a járműben anyagi kár keletkezett. A helyszínre érkező egyenruhások a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A sofőrt elfogták és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol vezetői engedélyének elvétele mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!