HírekKözélet

Nagyszombaton, április 16-án indul a hajózási szezon a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. a balatoni hajózási szezon első hajóútján, a Szent Miklós zászlóshajó fedélzetén tartja meg szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az első hajó ünnepélyes fogadására Balatonfüreden 11:00 órakor kerül sor, ahol rövid beszédekkel és ünnepi műsorral köszöntik a Siófokról érkező hajót és utasait. A program részeként a Szent Miklós hajó 12:00 órakor ingyenes sétakört tesz.

A BAHART 2022-ben is minden korosztálynak élménydús hajózási lehetőséget kínáló szolgáltatáspalettával, az utasigényekhez még inkább optimalizált menetrenddel várja a hajózni és kikapcsolódni vágyókat a Balatonon.

A 176. személyhajózási szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, április 16-tól hétvégente már hajóval is felkereshetők lesznek a Balaton leglátogatottabb települései, több kikötőben a sétahajózás is elérhetővé válik. A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hosszúhétvégétől.  Április végétől már naponta indulnak a hajójáratok és újabb kikötők kapcsolódnak be a menetrendbe.  A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek.