HírekKözélet

Kisorsolták és díjazták az egyháztörténeti nyereményjáték első fordulójának győzteseit

Az idei esztendőben ünnepli fennállásának 300. évfordulóját a Marcali Római Katolikus Plébánia és az Egyházközség.

Az eredetileg középkori alapítású plébániatemplom a török hódoltság idején elpusztult, majd a felszabadító háborúkat követően 1722-ben indították újra az egyházi életet. Az idei jubileum alkalmából már több programot is szervezett, illetve tervez még az egyházközség, melyeken megemlékeznek az alapításról és az azóta eltelt 300 év történéseiről.

Ehhez kapcsolódva a Marcali Katolikus Újság XXVI. évfolyamának 2022. évi 1. számában, Húsvétkor egy nyereményjátékot indítottak a lap olvasói számára, melyben a helyi templomok történetéből 13+1 kérdésre kellett helyesen válaszolni. A megfejtéseket a plébániahivatal részére postán, vagy e-mailben lehetett eljuttatni az elmúlt hétvégéig. A kiírás szerint a nyereményjátékban bárki részt vehetett, felnőtt és fiatal egyaránt.

Végül 2022. május 15-én, vasárnap a 9 órás szentmisén Kiss Iván c. prépost, plébános hirdette ki az első forduló végeredményét. Iván atya elmondta, hogy összesen 43 megfejtés érkezett be a megadott határidőre. Ezek közül 15-en helyesen is válaszoltak, így a győztesek között az istentiszteleten külön sorsolást is tartani kellett, hogy kiderüljön, közülük ki nyeri el a fődíjat, egy szép képes Bibliát. A győztes végül Vargáné Pimmer Éva lett, akinek a nevét egy hittanos kislány húzta ki a kosárból. A többi nyertes Varga László kaposvári megyéspüspök könyveiből kapott egy-egy értékes példányt.

A nyereményjáték következő fordulója, újabb 13+1 kérdéssel, a Marcali Katolikus Újság következő számában folytatódik. A szervezők szeretettel hívják és invitálják az eddigi, illetve az újabb vállalkozó kedvű olvasóikat is, akik egy kis utánajárás, vagy a plébánia honlapjának böngészése után könnyedén meg tudják válaszolni a feltett, időnként furfangos kérdéseket.

Írta és fotók: Kiss Kálmán