HírekKözélet

Elsőáldozás – egy év kihagyás után –a Marcali plébániatemplomban

2022. május 22-én, vasárnap 10 órakor ünnepre gyűltek össze azok a hittanos gyermekek és családjaik, hogy– a koronavírus-járvány miatt – egy év kihagyás után elhalasztott elsőáldozás kegyelmében részesüljenek.

A Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban az ünnepi istentiszteletet Kiss Iván címzetes prépost, plébános celebrálta, melynek keretén belül összesen 25, főleg negyedik osztályos hittanos gyermeket áldoztatott meg. A diákoknak Iván atya beszélt az elsőáldozás jelentőségéről, Isten szeretetéről, a hálaadás fontosságáról. Az ünnepi alkalom különlegessége volt, hogy a Marcali plébános egy olyan miseruhát viselt, illetve egy olyan kehelyből áldoztatott, amit az elmúlt évi Eucharisztikus Kongresszuson használtak, ezzel is emlékezve és emlékeztetve arra a nemzetközi eseményre, amelyet Budapesten tartottak.

A szentmisén Iván atya és a gyermekek megköszöntéka szülőknek, hogy idáig elvezették őket a hit útján. A szülők pedig megáldották gyermekeiket.

Az ünnepséget az elsőáldozók pedagógusai ismegtisztelték a hívek sokasága mellett. Az istentiszteleten Balogh Bálint kántor és a Fény Gyermekei Zenekar működött közre.

Írta és fotók: Kiss Kálmán