HírekKék-hírek

A második legnagyobb serleget érdemelte ki Somogy

Negyedik alkalommal rendezték meg a közúti veszélyesáru- szállítást ellenőrző állomány országos versenyét június 14-én és 15-én. A rendezvény helyszínét a Katasztrófavédelmi Oktatási Központi péceli bázisa biztosította. A kétnapos megméretésen elméleti és gyakorlati feladatok állították kihívások elé a résztvevőket.

Kovács Bonifác tűzoltó ezredes, országos iparbiztonsági főfelügyelő a keddi nyitórendezvényen arról beszélt, a verseny célja nem csupán az, hogy az ország legjobb szakemberei összemérjék elméleti és gyakorlati ismereteiket, hanem az is, hogy átvegyék és megismerjék egymás jó gyakorlatait, ezáltal is magasabb szintre emelve a tudásukat.

A szakmai versenyre a húsz területi szerv nevezett egy-egy kétfős csapattal. A résztvevők az elméleti részben teszt kitöltésével, valamint egy esettanulmány megoldásával adtak számot tudásukról, majd a valóshoz közeli helyzetet szimulálva, egy „ellenőrzés” keretén belül mutatták be gyakorlati tapasztalataikat.

A csapatok munkáját nehezítette a szervezők által a feladatok megoldására kiszabott időkorlát is: a feladatsor, valamint az esettanulmány megoldására két óra, az ellenőrzési gyakorlat eredményes végrehajtására hetven perc állt rendelkezésre.

Somogy megye csapata (Borsos Tamás és Fülöp Péter tűzoltó alezeredesek) végül az ország második legeredményesebb közúti veszélyesáru-szállítás ellenőreinek bizonyultak.