HírekSport

Perzselő nap, forró aszfalt – elszánt triatlonisták a Desedánál

Kaposvár adott helyszínt a 2022-es BM Meghívásos Triatlon Országos Bajnokságnak. A harmincöt fokos hőségben először a Deseda-tó hűs vizébe vetették magukat a belügyi dolgozók, majd kétkerekűre váltottak és megküzdöttek a somogyi dombokkal, de a kitartásukra leginkább a futócipő felhúzását követően volt szükség.
Jó a víz – jegyezte meg egy versenyző, aki a rajt előtt kicsit megmártózott a Deseda vizében. Ahogy a kürtszó elhangzott, a 15 csapat 35 belügyi dolgozója erős karcsapásokkal vágott neki a 750 méteres távnak. A mezőny leggyorsabb úszója a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányság versenyzője volt, aki 6 perc és 40 másodperc után lépett a stégre.

A váltók második tagja már a kerékpárdepóban várta úszó társát, az egyéniben indulók pedig folytatták a küzdelmet az idővel a triatlon második etapjában. A versenyzők kétkerékre pattanva megismerhették a Somogyi-dombság jellegzetességeit, a tó melletti emelkedőre tervezett pályán két, egyenként tíz kilométeres kört tettek meg. A száznyolcvan méteres szintkülönbség és a hőség igencsak kivett a versenyzők erejéből. Ráadásul voltak, akik 35 kilométeres átlag tempót diktáltak. Viszont a húsz kilométer tekerés után a biciklit futócipőre cserélték és még öt kilométert futottak a tó partján. 

A dobogón végzett sportolóknak Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dér Tamás, a somogyi megyeszékhely alpolgármestere és Dr. Herr Gyula az Extrememan Kft. ügyvezetője adta át a díjakat.

A futam abszolút győztese a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzője Dr. Antalicz-Gergelics Natália tűzoltó őrnagy, illetve az abszolút férfi győztese pedig Sinka András rendőr törzsőrmester lett a Készenléti Rendőrségtől.

A női- és a férfi váltóversenyt, továbbá az összetett csapatversenyt is a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte az alábbi összeállításban:

A női váltó tagjai: Dr. Antalicz-Gergelics Natália tűzoltó őrnagy, Mészárosné Szalontai Szilvia tűzoltó alezredes

A férfi váltó tagjai: Verőczi Alex tűzoltó őrmester, Antalicz Loránd tűzoltó alezredes, Meláth Ákos tűzoltó őrmester