HírekKék-hírek

Házhoz mentek a marcali rendőrök

A balatonberényi Mesefesztiválon 2022. július 2-án délután várták az érdeklődőket.

A bűn- és balesetmegelőzési, valamint áldozatvédelmi szakemberek hasznos tanácsokkal hívták fel az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, valamint a tudatos és felelősségteljes internet használatra. A tájékoztatáson kívül játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a rendőrségi standhoz látogatók, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhető az áldozattá válás. Továbbá a 112–es segélyhívó szám használatával kapcsolatban is hasznos tanácsokkal látták el a megjelenteket.

A gyermekek kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a kisebbek kocka-kirakóval játszhattak, színezhettek, különböző feladatlapokat tölthettek ki és beülhettek a rendőrautóba is.

 

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait!  

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!