HírekKék-hírek

 Táborozó diákok lepték el a Marcali Rendőrkapitányságot. 

 
Két nap alatt két csoportot is vendégül láttak az egyenruhások.

Táborozó diákok látogattak el 2022. július 12-én és 13-án a Marcali Rendőrkapitányságra. Az úszótáboros óvodás csoport és a „MarcLali4 – Üzenet a tömlöcből” tábor általános iskolás diákjait is sok érdekességgel várták a rendőrkapitányság munkatársai.

Az interaktív baleset- és bűnmegelőzési foglalkozáson a szakemberek felhívták a gyerekek figyelmét az idegen személlyel találkozás, ismerkedés, és ajándék elfogadásának veszélyeire, a biztonságos fürdőzésre, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira, valamint a 112-es segélyhívó szám használatával kapcsolatban is hasznos tanácsokkal látták el a megjelenteket.

A látogatók közelebbről is megtekinthették, a bátrabbak fel is próbálhatták a rendőrök felszerelését, valamint beülhettek a rendőrautóba. A vállalkozó kedvűek ujj- és tenyérnyomatát pedig a bűnügyi technikus rögzítette.

A részeg-szemüveg segítségével kipróbálhatták az alkohol szervezetre, érzékszervekre gyakorolt káros hatásait, különböző játékos feladatokat oldhattak meg, a kisebbek színezhettek és mindenki készíthetett saját rendőrsapkát is.

A legnagyobb sikert mégis Shakira, a nyomkövető rendőrkutya aratta a gyerekek körében, aki a csoportból “eltűnt” társukat találta meg eredményesen, amit a gyerekek tapssal, majd simogatással köszöntek meg új négylábú barátjuknak.

Üres kézzel senki sem távozhatott a kapitányságról, élmények mellett apró ajándékok is gazdára leltek a gyerekek között.

A nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családok számára a rendőrség az alábbi tanácsokkal szolgál:

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!