HírekKözélet

Megáldották a járműveket Marcaliban

2022. július 27-én, vasárnap, 9 órakor a város közös szentmiséjébenKiss Iván c. prépost, plébános celebrálása által két ünnepet is tartottak. Egyrészt a nagyszülőkre és az idősekre, valamint Szent Kristófra is emlékeztek, aki a 14 segítő szent egyike és a népies vallásosság talán máig legnépszerűbb alakja. Kristóf az utasok, vándorok, hajósok védőszentje, de a gépjárművek megjelenése ótamár az autósok és motorosok is magukénak vallják.

Az istentiszteleten Iván atya – Ferenc pápa felhívására – a Nagyszülők Világnapján felolvasta a szentatya üzenetét, majd Jáki Zoltán és felesége, Zsuzsanna asszony mondták el a könyörgéseket, végül a plébános áldásban részesítette a nagyszülőket.

A mise után a plébániatemplom környéki autóparkolóban, a zsúfolásig összegyűlt járműveket és vezetőiket is egyesével megáldotta. Az idei évben, a sok autó mellett, kerékpárokat is szép számmal hoztak az idősek és a fiatalok is, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében Szent Kristóf oltalmát kérjék. Iván atya a kinti szertartás előtt, a plébániatemplomban jelképesen külön megáldott egy kerékpárt is, hogy az otthonlévők figyelmét is felhívja – a Tavi Televízión keresztül – az ünnep fontosságára. A szentmisén a hívek együtt imádkoztak az úton lévőkért,a gépjárművek vezetőiért, a közlekedési morál javulásáért és a szerencsés megérkezésért is.

Írta és fotók: Kiss Kálmán